DON ANTONIO & THE GRACES – COLORAMA

Artiest info
Website
facebook
Label: Strade Blu Factory
Info: Hemifran

Antonio Gramentieri is een Italiaanse muzikant, producer en componist van filmmuziek die als gitarist naast bassist Francesco Giampaoli en drummer Diego Sapignoli één van bandleden was bij de driekoppige formatie ‘Sacri Cuori’ uit Modigliana, Emilia Romagna. Van dat trio voorzagen we hier in 2012 een zeer positieve recensie van hun album “Rosario” dat gekenmerkt werd door een indrukwekkende lijst van medewerkende instrumentalisten zoals de levende legende Jim Keltner op drums, David Hidalgo (‘Los Lobos’), JD Foster (‘Green On Red’), Howe Gelb en John Convertino (drummer van ‘Calexico’). In 2015 deden we alles nog een fijntjes over voor de toenmalige plaat “Delone” van ‘Sacri Cuori’.

Antonio Gramentieri komt nu als ‘Don Antonio’ op de proppen met een nieuw derde album “Colorama” dat als een soloplaat van ‘Don Antonio & The Graces’ wordt uitgebracht. ‘The Graces’ zijn het meespelende Toscaanse duo Piero Perelli op drums en Luca Giovacchini op gitaren. Er staan veertien tracks op dit hoofdzakelijk instrumentale album met opnieuw filmische soundtracks in de stijl die Ennio Morricone componeerde voor de spaghettiwesterns van Sergio Leone. U kunt dit zelf vaststellen aan de hand van de twee nummers die we op de video’s hebben meegegeven. Eerst hoort u het rustige “Lyle” en daarna het door uitstekend gitaarspel gekenmerkte “Mustah”.

Al voor dit album werd uitgebracht zijn enkele nummers uit de plaat “Colorama” opgepikt voor een populaire nieuwe ‘Netflix’-serie “Fortune Seller”. Het nummer “Lyle” was het slotthema van deze serie. Naast de instrumentale tracks krijgen we met “Cinque Minuti Di Te” ook één gezongen nummer over liefde en het verlies van zelfvertrouwen waarop de mooie stem van de Italiaanse zangeres Daniela Peroni te horen is.

Bij het componeren van de nummers op deze plaat werd ‘Don Antonio’ Gramentieri beïnvloed en geïnspireerd door de muziek die hij hoorde tijdens zijn rondreis doorheen de vele landen in de wereld, van Afrika tot in Amerika en Europa. Muziekgenres als blues, folk, soft rock en fijne melodieën uit andere filmmuziek worden deskundig vermengd in deze tracks. Net als bij de albums die hij met ‘Sacri Cuori’ heeft opgenomen is het ook nu weer gedurende drie kwartier volop genieten van de mooie klanken in deze veertien nummers op “Colorama”.

(valsam)
“In the same style as with his previous trio ‘Sacri Cuori’, the Italian producer and composer of film music Antonio Gramentieri has now released ‘Colorama’, a third solo record as ‘Don Antonio & The Graces’. ‘The Graces’ are the Tuscan musicians Luca Giovacchini on guitars and Piero Perelli on drums. The 14 instrumental tracks on this album are all fit for use on soundtracks of TV-series and movies. Delicious is the only sung track ‘Cinque Minuti Di Te’ with the great vocals of Daniela Peroni.“ – www.rootstime.be